Subsidie kennisdeling programma School & Omgeving

Binnen het programma School & Omgeving werken we met een lerende aanpak. Dat betekent dat we met en van elkaar willen leren, zowel landelijk als regionaal en op basis van centrale thema’s. Om dit te faciliteren stellen we aanvullende financiële middelen beschikbaar, naast de reguliere subsidieregeling.

Coalities kunnen eenmalig maximaal 10.000 euro aanvragen voor kennisdeling. Dit geldt voor alle deelnemende coalities, dus ook voor nieuwe coalities en voorlopers die een voorlopersvergoeding hebben aangevraagd. Aanvragen kunnen gebundeld worden, door samen met een of meerdere andere coalitie(s) één aanvraag te doen.

Aanvraagronde kennisdeling.

Deze regeling is voor kennisdelingsactiviteiten. Denk aan professionalisering of de ontwikkeling van tools om de lokale aanpak te versterken zoals een app. Of aan regionale bijeenkomsten met het doel kennis en ervaringen te delen. Let wel op dubbelfinanciering. Dat houdt in dat je geen subsidie kan aanvragen voor activiteiten die al via de subsidieregeling School & Omgeving 2023-2025 of bijvoorbeeld de voorlopersvergoeding worden gefinancierd.

Hoe vraag ik deze subsidie aan?

De extra middelen kunnen tussen 1 en 30 september 2024 worden aangevraagd door de regievoerder. Stuur een mail naar rso@minvws.nl en vermeld voor welke activiteiten je deze subsidie aanvraagt.  Vermeld er ook bij wanneer deze activiteiten plaatsvinden. Wil je samenwerken met de GKA of een evenement via onze kanalen verspreiden? Mail dan naar rijkeschooldag@minocw.nl.

Als je extra middelen voor kennisdeling aanvraagt dan ontvang je uiterlijk in december 2024 van Dienst Uitvoering Subsidies (DUS-i) een besluit. Is je aanvraag toegekend? Dan ontvangt het bevoegd gezag van de regievoerder het bedrag ook in december 2024. Je mag de middelen gebruiken vanaf het moment van aanvragen tot en met 31 juli 2025. Je verantwoordt de extra subsidie in het eindverslag. Alle voorwaarden vind je hier.

Contact

Vragen over de subsidie en voorwaarden kan je per mail stellen via rso@minvws.nl. Ben je op zoek naar interessante sprekers, wetenschappers of goede voorbeelden in het land? De regiocoördinatoren denken graag mee en kunnen ook ondersteunen in het leggen van contact met andere coalities in jouw regio.