Oproep werkgroep en klankbordgroep kwaliteit School & Omgeving
Hoe ga je binnen de subsidieregeling School & Omgeving om met het thema kwaliteit? In de concept-subsidieregeling voor 2025-2028 is opgenomen dat iedere coalitie aan het einde van de subsidieperiode een kwaliteitsrapport moet opleveren. Hoe pak je dat aan?
Kwaliteit kan alleen geborgd worden door de mensen die elke dag met kinderen werken en in de praktijk zien wat wel en niet werkt. Vanuit die wetenschap haalt OCW op welke randvoorwaarden belangrijk zijn voor het meten van kwaliteit. Op basis daarvan willen we met de praktijk een kwaliteitsformat ontwikkelen. Dit format moeten coalities gebruiken om uiteindelijk het kwaliteitsrapport in te vullen.
Het format bestaat uit een aantal vragen en een handleiding. In die handleiding staat de context van de vragen en zijn er een aantal praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke inzichten opgenomen. Het format wordt ontwikkeld in een werkgroep. Binnen die werkgroep werken we vanuit vertrouwen en co-creatie. Zo zorgen we dat het format aansluit bij élke lokale context, de diversiteit van het aanbod en ervaringen in de praktijk. We roepen jullie daarom op om je aan te melden voor de werkgroep en zo mee te denken over de vorm van het format.
Naar wie zijn we op zoek?
We willen ieder perspectief meenemen. Denk aan projectcoördinatoren, gemeenteambtenaren, schoolleiders en maatschappelijke organisaties. OCW zorgt voor wetenschappelijke ondersteunende kennis. Naast de werkgroep wordt er ook een klankbordgroep opgericht, deze groep leest mee op de resultaten van de werkgroep.
De data voor de werkgroep spreken we af in overleg. De verwachting is dat de bijeenkomsten maandelijks zullen plaatsvinden en per keer 2 tot 3 uur duren.
Interesse? Geef je op!
Wil je aansluiten bij de werkgroep of meelezen vanuit de klankbordgroep? Mail dan naar rijkeschooldag@minocw.nl. Aanmelden kan tot 15 december.